For Consultation

Blog

Mutfak, evin ana odalarından biridir. Mutfak ile ilgili kadınlar için en önemli şey konfor ve işlevsellik, ancak stil de önemlidir. Bu yüzden tasarımların çoğu bir üçgen oluşturan üç önemli araca dayanıyordu, kenarlar ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Bu aletler fırın, buzdolabı ve lavabodur. Bunlar mutfaktaki en önemli mobilya ürünleridir.

Bu istasyon üçgenin 3 ana noktasını oluşturmaktadır. Bu nedenle, üçgenin kenarları lavabonun, buzdolabının ve fırının merkezinden ölçülür, böylece buzdolabı kapıya daha yakın olur, bu şekilde kullanmak isteyen herkes mutfağa girmez.

Lavabonun, pencerenin veya doğal aydınlatmanın yanına yerleştirilmesi tercih edilir, çünkü fırın için en yakın havalandırma kaynağının yanında olması gerekir ve en iyi sonuçlar için, üçgen çevresinin 4-8 metre arasında değişmesi ve üçgenin her bir tarafının 1.25 metreden az ve 2.75 metreden fazla olmaması tercih edilir.

kitchen interior design

Çeşitli mutfak stilleri vardır:

Tek sıra mutfak: Tüm mobilya ve cihazlar bir duvarda ve uzun dar bir dikdörtgenden oluşur.

İki sıralı mutfak: Tüm dolaplar, cihazlar ve mobilyalar paralel duvarlara yerleştirilmiştir, bu mutfak da uzun dikdörtgen şekilli ancak öncekinden daha geniştir.

Dikdörtgen veya kare mutfak: Dolaplar mevcut alana göre 2 veya 3 tarafa yerleştirilir. Bu tür mutfak en uygun türdür, tüm aletler yakındır ve içinde hareket etmek kolaydır.

Ada tarzı mutfak: Büyük bir dikdörtgen veya kare şekilli mutfakta kullanılıyor olup duvarlara dolaplar yerleştirilir, ortada yemek hazırlama masası, fırın ve diğer öğeler vardır.

stylish kitchen design

Elektrikli ev aletleri:

Bulaşık makinesi, fırın gibi elektrikli aletleri seçmeden önce buzdolabı, çamaşır makinesi ve havalandırma davlumbazı seçmek önemlidir. Önce onları nereye yerleştireceğinizi belirlemelisiniz.

Pişirme sırasında hareket etmeyi kolaylaştırmak için fırının ve buzdolabının birbirine yakın konumlandırılması tercih edilir.

Ahşap dolaplar tercih edilir, çünkü yüksek dayanıklılığa sahiptirler, buharları ve nemi taşırlar, yüzeyler dayanıklılıkları nedeniyle granit veya mermer olması daha iyi olup nem ve ısı taşırlar. Koyu renkte olduklarından emin olun, çünkü bazı yiyecekler granit veya mermeri lekeleyebilir.